
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 kuřecí stehenní řízky bez kůže
- 200 ml švestkového vína
- 150 g sterilovaných bambusových výhonků
- 1 cibule
- 1 kapie
- kousek pórku
- 1 lžíce sójové omáčky
- 0,5 lžíce škrobu
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky a nasucho opečeme na nepřilnavé pánvi.
-
Když maso zezlátne, přidáme nejprve cibuli nakrájenou na proužky, promícháme a chvilku společně opékáme.
-
Pak přidáme kapii a pórek nakrájený na kolečka a nakonec bambusové výhonky. Opět společně opékáme asi 2 minuty.
-
Zalijeme 2/3 švestkového vína. Ve zbylé 1/3 vína rozmícháme škrob a přidáme ke směsi. Dochutíme solí, pepřem, sójovou omáčkou a redukujeme, až dosáhneme požadované konzistence. Zelenina se nesmí vařit dlouho, aby neztratila barvu a zůstala křupavá.
-
Servírujeme s grilovanou bramborovou kaší nebo s rýží.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Kocmax