Kuřecí směs na thajské omáčce

127
- reklama -

Suroviny
2 porce

3 kuřecí řízky
thajskou zeleninu (od zn. Findus-WOK Thai)
sůl
pepř
thajská kari pasta (lze sehnat v Glóbusu nebo v Albertu)
1x kokosové mléko
smetana
rýže

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit rýži, připravíme si maso nakrájené na kostičky, okořeníme, opražíme na oliv. oleji na pánvi, poté přidáme zeleninu, chvíli podusíme do změknutí a během toho si na druhé pánvi připravíme omáčku.


    Zobrazit celý recept

  2. 3/4 sáčku pasty dáme na pánev, na kterou jsme kápli olej, cca minutu opražíme, aby se uvolnilo aroma (stále mícháme), přidáme kokosové mléko a smetanu a stále mícháme, dokud není vše rozpuštěné, bez kousků.

  3. Lze přidat i vývar. Vše záleží na chuti, pasta je dost pálivá. Já spotřebuji 3/4 kokos mléka a trochu smetany. Jakmile je rýže a na ní maso na talíři, polijeme omáčkou a můžeme podávat.