Kuřecí šlehačkové kousky

64
- reklama -

Suroviny

kuřecí prsa
cibule
šlehačka
kečup
sójová omáčka
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsíčka nakrájíme na kousky a cibuli na měsíčky.

  2. Dáme na pánev s olejem a společně smažíme, lehce osolíme. Zakapeme dobře sójovou omáčkou a restujeme.

  3. Pak přidáme kečup (cca 300g masa = 4 PL kečupu ) a chvilinku restujeme.

  4. Poté přidáme šlehačku a ještě chvilku promícháme. Nakonec přidáme pažitku (pro chuť do tohoto receptu velmi důležitá) a dochutíme.

Poznámka od kuchařky

Lze použít i smetana místo šlehačky. Cibule dejte dosti, protože pomůže omáčku hezky zahustit.

Výborná příloha jsou těstoviny.

Není to zrovna dietní jídlo, ale jako hřích je výborné. Kdysi jsem tento recept našla na internetu a velmi často se k němu vracíme.