Kuřecí skoro po drávidsku

84
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g kuřecích prsou
1 větší cibule
5 stroužků česneku (+/- podle chuti a druhu česneku)
1 větší jablko
1 kelímek bílého jogurtu (150 g)
1 dcl sladkého vína (může být nějaký vermut)
2 kávové lžičky kari
chilli papričky dle chuti (podle toho kolik snesete)
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a nakrájíme na kostky, cibuli a jablko na proužky.
    Na fotce je na kousky a neoloupané. Lepší je ho oloupat a nakrájet na proužky.


    Zobrazit celý recept

  2. Na oleji zpěníme cibulku. Přidáme kari, lehce zasmahneme a ihned přimícháme maso. Přidáme podrcené chilli papričky (nebo nasekané, pokud máme čerstvé), osolíme a opepříme, restujeme 2-3 minuty.

  3. Přilijeme víno, promícháme a restujeme, dokud se nezačne oddělovat tuk.

  4. Nyní přidáme jogurt, opět promícháme a zase restujeme, dokud se neoddělí tuk.

  5. Přimícháme prolisovaný česnek a jablko. Za stálého míchání restujeme, dokud jablko nezměkne (proto je lepší ho nakrájet na proužky – je to rychlejší).

  6. Podáváme s rýží, kterou rozprostřeme do věnečku a doprostřed servírujeme maso.

Poznámka od kuchařky

Indický originál je o hodně složitější, zejména co se koření týče, například pod cibuli se osmaží nedrcený koriandr. Je to chuťově zajímavější, ale pro někoho i náročnější. Toto je rychlé a chuťově dobré. Dcera, když byla malá, tomu říkala žlutá masíčka. Samozřejmě jsem jí tam nedával chilli 🙂