
Suroviny
2 porce
- 1 kuřecí prso (o váze 150 – 200g)
- sušený tymián
- sůl
- olej
- 4 cl bourbonu
- Pečená dýně:
- 300 g dýně Hokkaido
- 1 lžíce olivového olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- Avokádový dip:
- 80 g zralého avokáda
- 80 g jogurtu
- sůl
- Navíc:
- 6 plátků toustového chleba
- rukola
- karamelizovaná cibule (viz něco navíc)
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejte na 200 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem.
-
Hokaido nakrájejte na cca 1 cm silné půlměsíčky. Vložte do mísy a promíchejte asi se lžící oleje, trochou soli a pepře. Rozložte na pečící papír.
-
Kuřecí maso posypte tymiánem a solí.
-
Rozpalte pánev, přilijte olej a opékejte maso po dvou minutách z obou stran. Přilijte bourbon.
-
Maso ještě asi po minutě z obou stran opékejte.
-
Přendejte maso na plech s dýní a vložte do trouby. Maso pečte asi 5-7 minut, poté vyndejte z trouby a dýni nechte dopéct doměkka.
-
Maso nakrájejte na plátky.
-
Toustový chléb opečte v topinkovači anebo nasucho na pánvi.
-
Plátek chleba potřete karamelizovanou cibulí. Rozprostřete dýni, 1- 2 lžíce dipu, rukolu, další plátek chleba, dip, maso, rukolu a přiklopte plátkem chleba potřeného karamelizovanou cibulí.
-
Do dvou rohů zapíchněte špejli a našikmo překrojte.
Poznámka od kuchařky
Recept na karamelizovanou cibuli a další tipy najdete spolu s celým receptem na: http://www.vareniste.cz/kureci-sendvic-s-dyni-a-ka…