Kuřecí sekaná s náplní

66
- reklama -

Suroviny

900 g kuřecích stehenních řízků
350 g kuřecích uzených stehen
100 ml smetany (použila jsem 30%)
1 středně velká cibulei
sůl
mletý pepř
Náplň:
4 hrsti nakrájeného medvědího česneku
16 plátků tence nakrájené uzeniny (použila jsem bůčkový závin)
1 červenou papriku nakrájenou na proužky
Dále budeme potřebovat:
alobal (2 větší obdélníky jako podložku pod maso pro snadnější vytvarování šišek)
kmín podle potřeby (na posypání sekané)
2 lžíce oleje
trochu vody (do pekáče pod sekanou)

Postup přípravy receptu

  1. Na masovém mlýnku umeleme stehenní řízky, nejlépe dvakrát po sobě.


    Zobrazit celý recept

  2. Z uzených stehen odstraníme kůži, vykostíme a nakrájíme na drobné kousky.

  3. Cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme k masu, okořeníme solí, pepřem a zalijeme smetanou.

  4. Důkladně promícháme a necháme 2 hodiny uležet (můžeme nechat v lednici i přes noc).

  5. Poté masovou směs znovu promícháme a rozdělíme na dva díly.

  6. Na širší plát alobalu rovnoměrně naneseme masovou směs-cca 2 cm vysokou.

  7. Hustě posypeme medvědím česnekem, poklademe proužky papriky a poklademe plátky (kolečky) uzeniny.

  8. Pomocí alobalu zavineme šišku sekané a přemístíme do pekáče s olejem a vodou.

  9. Stejně připravíme i druhou šišku sekané. Pokud nám nevadí kmín, sekanou na povrchu posypeme kmínem a vložíme do trouby předehřáté na cca 170°C.

  10. Za občasného podlití a přelívání výpečkem pečeme cca 50 minut do měkka a do zlatavé barvy.

Poznámka od kuchařky

Dobu pečení si každý musí pohlídat a přizpůsobit “své troubě“.

Porce jsem nepočítala, sekanou jsem chystala jako studené pohoštění na obložené mísy pro větší počet osob.