Kuřecí sekaná à la Itálie s rozmarýnovými brambory

45
- reklama -

Suroviny
3 porce

Sekaná:
400 g kuřecí prsa ( 2ks)
1/2 cibule velmi jemně nakrájené
hrst bazalky nahrubo posekané
5 větších sušených rajčat též nahrubo nakrájených (ne v oleji)
1/2 hrnku strouhaný Gran Moravia
2 větší prolisované stroužky česneku
1 vejce
1 balíček Mozzarelly
sůl
pepř
Brambory:
5 středních brambor
2 snítky čerstvého rozmarýnu
40 g másla
1-2 polévkové lžíce oleje
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Smíchala jsem si maso s cibulí, bazalkou, sušenými rajčaty, Gran Moravií, česnekem, vejcem a trochou soli a pepře a nechala to chvíli odležet.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím jsem si omyla brambory a nakrájela je na kostky.

  3. V kastrůlku jsem si dala rozehřát máslo s olejem a nahrubo nasekanými listy rozmarýnu. Do směsi jsem poté přidala brambory a ještě tak ze 2-3 minuty nechala na mírném plameni za občasného promíchání.

  4. Brambory jsem přesunula na plech vyložený alobalem a dala péct při 200°C.

  5. Masovou směs jsem plnila do muffinové formy, vyšlo mi cca 10 masových muffinů.

  6. Zhruba po 20 minutách, co byly brambory v troubě, jsem je osolila, dala níže a nad ně jsem dala péct maso. Až začalo mít takovou pěknou opečenou barvu, dala jsem na jednotlivé muffiny po kolečku mozzarelly a nechala je péct posledních 5 minut.

Poznámka od kuchařky

Pro strýčka příhodu – název nemá poukazovat na chutě společné s italskou kuchyní, avšak na barvy italské vlajky. Když se muffin rozkrojí, jsou vedle sebe zelená (bazalka), bílá (kuřecí maso) a červená (sušená rajčata).

http://hratkyspekaci.blogspot.com/2014/03/kureci-s…