Suroviny
3 porce
- Sekaná:
- 400 g kuřecí prsa ( 2ks)
- 1/2 cibule velmi jemně nakrájené
- hrst bazalky nahrubo posekané
- 5 větších sušených rajčat též nahrubo nakrájených (ne v oleji)
- 1/2 hrnku strouhaný Gran Moravia
- 2 větší prolisované stroužky česneku
- 1 vejce
- 1 balíček Mozzarelly
- sůl
- pepř
- Brambory:
- 5 středních brambor
- 2 snítky čerstvého rozmarýnu
- 40 g másla
- 1-2 polévkové lžíce oleje
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Smíchala jsem si maso s cibulí, bazalkou, sušenými rajčaty, Gran Moravií, česnekem, vejcem a trochou soli a pepře a nechala to chvíli odležet.
-
Mezitím jsem si omyla brambory a nakrájela je na kostky.
-
V kastrůlku jsem si dala rozehřát máslo s olejem a nahrubo nasekanými listy rozmarýnu. Do směsi jsem poté přidala brambory a ještě tak ze 2-3 minuty nechala na mírném plameni za občasného promíchání.
-
Brambory jsem přesunula na plech vyložený alobalem a dala péct při 200°C.
-
Masovou směs jsem plnila do muffinové formy, vyšlo mi cca 10 masových muffinů.
-
Zhruba po 20 minutách, co byly brambory v troubě, jsem je osolila, dala níže a nad ně jsem dala péct maso. Až začalo mít takovou pěknou opečenou barvu, dala jsem na jednotlivé muffiny po kolečku mozzarelly a nechala je péct posledních 5 minut.
Poznámka od kuchařky
Pro strýčka příhodu – název nemá poukazovat na chutě společné s italskou kuchyní, avšak na barvy italské vlajky. Když se muffin rozkrojí, jsou vedle sebe zelená (bazalka), bílá (kuřecí maso) a červená (sušená rajčata).