
Suroviny
- 1,2 kg kuřecího masa
- 3 velké cibule
- 150 ml smetany na vaření
- lžička hořčice
- lžička kečupu
- 2 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
- 2 stroužky česneku
- 3 vrchovaté lžíce hl. mouky
- strouhanku dle potřeby na zahuštění
- olej na osmažení
Postup přípravy receptu
-
Cibuli si nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji a slijeme, aby to nebylo moc mastné (nebo pořádně nechat odkapat).
-
Rozmixujeme maso na kaši, já dělám bud tyčovým mixérem, nebo klasicky v mixéru.
-
Dáme do mísy maso, cibuli a zbytek ingrediencí. Promícháme rukou.
-
V troubě jsem pekla v silikonovém pekáčku na 170C asi hodinu. Zkuste to špejlí.
-
Po upečení jsem vyklopila na mřížku a slila zbytek mastného. To možná nebude třeba, když se hodně na začátku nechá odkapat olej z cibulky, a zbyde vám výborná šťávička.
Sekaná je moc dobrá a lehounká.
Když nedáte do formy, budete muset více zahustit, proto používám silikon formu.
Poznámka od kuchařky
Příště zkusím dát něco zeleného.
Protože jsem nikde nemohla najít recept na kuřecí sekanou domácí, tak jsem ho vymyslela :-), všude se používá sekaná kupovaná. Tak jestli někdo máte jakékoliv nápady, pište!!!