Kuřecí salát z Bavor

41
- reklama -

Suroviny

1 celé vařené kuře
2 Moravanky (dopodučuji Hradišťanky) – zcezené
3-4 středně velké sterilované okurky
dle chuti 1-3 feferonky
spařená střední cibule
3 syrové červené kapie
pepř
3 PL kečupu
1,5 PL plnotučné hořčice
2 malé sklenice majonézy
1 malá sklenice tatarky

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme celé kuře. Z vývaru uděláme polévku s nudlemi.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím nakrájíme nadrobno nebo posekáme v mixéru:
    – 2 zcezené Moravanky (doporučuji Hradišťanky)
    – 3-4 středně velké sterilované okurky
    – dle chuti 1-3 feferonky (pozor, Hradišťanka je až hodně ostrá)
    – syrovou cibuli (doporučuji ji spařit)
    – 3 syrové červené kapie (kapie z mixéru nutno vymačkat v cedníku-tak napůl)

  3. Vše přendáme do mísy, opepříme, přidáme cca 3 polévkové lžíce kečupu, 1,5 lžíce plnotučné hořčice. Přimícháme 2 malé sklenice majonézy a 1 malou skleničku tatarky.

  4. Vychlazené kuře obereme i s křupkami a s kůží a nakrájíme na cca 1,5 cm silné kousky. Smícháme s předchozí směsí, dle potřeby osolíme. Kdyby byl salát moc řídký, zahustíme ho strouhankou z rohlíků.

Poznámka od kuchařky

Dobrou chuť.