Suroviny
- Salát ledový, hlávkový…
- Kuřecí prsa (pečená, grilovaná, vařená)
- Broskev kompotovaná
- Smetana zakysaná nebo jogurt
- Peach (apricot) brandy nebo cognac či brandy
- Citron
- Sůl
- pepř (raději bílý)
- worcester
- Pažitka
Postup přípravy receptu
-
Studené maso nakrájíme jak se nám podaří (na plátky, nudličky, kostky) a opatrně smísíme se smetanou ochucenou solí, pepřem, zastříkneme worcestrem a citronem.
-
Sklenky (šampusky – raději misky, než flétny) vysteleme na „slíže“ pokrájeným salátem.
-
Na salát uložíme pokrájenou broskev, na ni „smetanové maso“, zastříkneme alkoholem (může být kompotová šťáva + alkohol) a posypeme nadrobno sekanou pažitkou.
Podáváme s teplým bílým pečivem a vínem stejné barvy, samozřejmě vychlazeným…
Poznámka od kuchařky
Zdroj: VORONĚŽ Brno, http://www.labuznik.cz/recept/kureci-salat-s-brosk…
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…