
- reklama -
Suroviny
- celé kuře
- 2 malé velmi malé cibule
- sójová omáčka
- worchesterská omáčka
- ocet
- kečup
- malý ananasový kompot
Postup přípravy receptu
-
Kuře uvaříme v osolené vodě, ještě teplé ho obereme a s kůží (lze odstranit) nakrájíme na menší kousky.
-
Smícháme s kolečky cibule a přelijeme horkou zálivkou (zredukovaný vývar z kuřete, sójová omáčka + trochu worchestru, ocet, kečup – může být více, zálivka zrosolovatí, měla by být velmi výrazné chuti, aby ochutila maso).
-
Dobře zamícháme a přidáme kousky ananasového kompotu a trochu šťávy. Maso by v zálivce nemělo plavat! Necháme několik hodin odpočívat v ledničce. Podáváme s bílou bagetou nebo vekou, přidáme skleničku dobrého bílého vína.
Poznámka od kuchařky
Podle Frekvence 1 – skvělé pro milovníky kombinace masa a ovoce.
Kuchařka: Dajda









