Kuřecí salát s ananasem Magdaleny Rychlíkové

65
- reklama -

Suroviny

celé kuře
2 malé velmi malé cibule
sójová omáčka
worchesterská omáčka
ocet
kečup
malý ananasový kompot

Postup přípravy receptu

  1. Kuře uvaříme v osolené vodě, ještě teplé ho obereme a s kůží (lze odstranit) nakrájíme na menší kousky.

  2. Smícháme s kolečky cibule a přelijeme horkou zálivkou (zredukovaný vývar z kuřete, sójová omáčka + trochu worchestru, ocet, kečup – může být více, zálivka zrosolovatí, měla by být velmi výrazné chuti, aby ochutila maso).

  3. Dobře zamícháme a přidáme kousky ananasového kompotu a trochu šťávy. Maso by v zálivce nemělo plavat! Necháme několik hodin odpočívat v ledničce. Podáváme s bílou bagetou nebo vekou, přidáme skleničku dobrého bílého vína.

Poznámka od kuchařky

Podle Frekvence 1 – skvělé pro milovníky kombinace masa a ovoce.