Kuřecí sádlo – jeho zpracování

161
- reklama -

Suroviny

sádlo vyndané z kuřete
trocha vody

Postup přípravy receptu

  1. V poslední době dosti často koupím kuře nebo jeho díly, které přímo oplývají sádlem.

  2. Původně jsem ho vyhazovala, ale teta mi poradila, že i toto sádlo lze vyškvařit a dále používat; moc dobré je přidávat ho do těsta na buchty – jsou potom křehčí.

  3. Tak tedy jak na to:
    Kuře opláchnu a vytrhám z něj většinu sádla – nejvíce bývá v zadní části trupu. Dám do kastrůlku, podliji lžicí vody a na malém plameni nechám škvařit za občasného míchání. Podle potřeby část tekutého sádla sliji, zbytek nechám škvařit dál. Když škvarečky začínají růžovět,vyberu ty větší kusy, rozkrájím je na drobno,vrátím zpět a doškvařím. Pak sádlo scedím,škvarečky vymačkám a obojí používám stejně jako sádlo a škvarky vepřové.

  4. I toto sádlo, stejně jako vepřové, lze také škvařit v mikrovlnce.

  5. Nejprve na poloviční výkon a přikryté. Čas nastavím na 4-5 minut, pak promíchám, tekuté sádlo odliju a dál pokračuji stejně, dokud není sádlo zcela vyškvařeno.

Poznámka od kuchařky

Toto sádlo musí být v lednici – v pokojové teplotě je tekuté.

Škvaření sádla v mikrovlnce:

1/ http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=17489

2/ http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=434