Kuřecí s coppa di parma a zralým kozím sýrem

64
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 kuřecí řízky
100 g coppa di parma
100 g měkkého zrajícího kozího sýra
100 ml portského vína nebo vinného likéru, nebo naředěné griotky či cherry
3-4 lžičky dijonské hořčice
olivový olej extra virgine
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky naklepeme do šířky, potřeme dijonskou hořčicí, osolíme a opepříme. Poklademe plátky coppa di parma a plátky sýra. Zavineme, upevníme jehlami či párátky a z vrchu osolíme. Troubu rozpálíme na 220°C.

  2. Závitky zprudka opékáme na pánvi s olejem dozlatova ze všech stran. Do pánve přilijeme portské (nebo alternativy) a necháme odpařit. Přilijeme vodu nebo vývar a vložíme do rozehřáté trouby a pečeme cca 15 minut.

  3. Maso vyjmeme, výpek zahustíme hotovou jíškou a provaříme.
    Pokud by někdo nechtěl použít hotovou jíšku, tak výpek zasmahne, zasype hladkou moukou, naředí vývarem, rozmíchá a provaří nejméně 20 minut. Po tuto dobu udržuje maso teplé, v troubě nebo alobalu.