
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí řízky
- 100 g coppa di parma
- 100 g měkkého zrajícího kozího sýra
- 100 ml portského vína nebo vinného likéru, nebo naředěné griotky či cherry
- 3-4 lžičky dijonské hořčice
- olivový olej extra virgine
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí řízky naklepeme do šířky, potřeme dijonskou hořčicí, osolíme a opepříme. Poklademe plátky coppa di parma a plátky sýra. Zavineme, upevníme jehlami či párátky a z vrchu osolíme. Troubu rozpálíme na 220°C.
-
Závitky zprudka opékáme na pánvi s olejem dozlatova ze všech stran. Do pánve přilijeme portské (nebo alternativy) a necháme odpařit. Přilijeme vodu nebo vývar a vložíme do rozehřáté trouby a pečeme cca 15 minut.
-
Maso vyjmeme, výpek zahustíme hotovou jíškou a provaříme.
Pokud by někdo nechtěl použít hotovou jíšku, tak výpek zasmahne, zasype hladkou moukou, naředí vývarem, rozmíchá a provaří nejméně 20 minut. Po tuto dobu udržuje maso teplé, v troubě nebo alobalu.
Kuchařka: Eliza