
- reklama -
Suroviny
- kuřecí maso já použila vykostěná stehna
- 4 dcl polosuchého bílého vína
- šalvěj
- rozmarýn
- 5 stroužků česneku
- hladká mouka
- olej
- 4 dcl vývaru nebo vody
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso osolíme a obalíme v mouce.
-
Přebytečnou mouku oklepeme a maso zprudka ze všech stran opečeme. Přidáme snítky bylinek, česnek a zalijeme vínem.
-
Přiklopíme a necháme pomalu na mírném plameni probublávat nejméně hodinu, aby se nám vytvořila krásně hladká a jemná krémovitá omáčka.
-
Během této doby případně podléváme po troškách vodou nebo vývarem.
-
Omáčku můžeme přecedit.
Poznámka od kuchařky
Tato kombinace surovin je výborná také k přípravě králíka.
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea