Suroviny
2 porce
- 2 kuřecí prsíčka
- 2 stroužky česneku
- 100 g sýru Lučina
- 2 plátky šunky
- 1 dl červeného vína
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce brusinkový džem
- kuřecí vývar
- sůl
- pepř
- hladká mouka
- olej
- bylinky
- 2 lžíce smetany
Postup přípravy receptu
-
Prsíčka rozřežeme na plátky a potřeme z obou stran česnekem utřeným se solí a opepříme.
-
Do šunky zabalíme Lučinu+bylinky a z kuřecího plátku vytvoříme rolku, kterou obalíme v mouce.
-
Na rozpáleném oleji osmahneme nejdříve zprudka a potom pomalu opékáme ze všech stran do úplného propečení.
-
Sundáme z pánve (z přepáleného oleje) do kastrolku, do kterého dáme víno, vývar a protlak – necháme provařit, až omáčka zhoustne a nakonec vložíme brusinkový kompot nebo džem.
-
Dochutíme solí, zamícháme smetanu a necháme projít varem.
Podáváme s vařeným bramborem nebo opékaným bramborem.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Katka „Rychle & úsporně“
S vyzkoušením tohoto receptu jsme váhala (kuře+Lučina normálka), ale nakonec jsem nevydržela a příjemně mě překvapila ta zvláštní chuť očesnekovaného kuřecího s tvarohovým sýrem a brusinkovou omáčkou. Moc dobré…