Kuřecí rolky s Lučinou v brusinkové omáčce

44
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 kuřecí prsíčka
2 stroužky česneku
100 g sýru Lučina
2 plátky šunky
1 dl červeného vína
2 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce brusinkový džem
kuřecí vývar
sůl
pepř
hladká mouka
olej
bylinky
2 lžíce smetany

Postup přípravy receptu

  1. Prsíčka rozřežeme na plátky a potřeme z obou stran česnekem utřeným se solí a opepříme.


    Zobrazit celý recept

  2. Do šunky zabalíme Lučinu+bylinky a z kuřecího plátku vytvoříme rolku, kterou obalíme v mouce.

  3. Na rozpáleném oleji osmahneme nejdříve zprudka a potom pomalu opékáme ze všech stran do úplného propečení.

  4. Sundáme z pánve (z přepáleného oleje) do kastrolku, do kterého dáme víno, vývar a protlak – necháme provařit, až omáčka zhoustne a nakonec vložíme brusinkový kompot nebo džem.

  5. Dochutíme solí, zamícháme smetanu a necháme projít varem.
    Podáváme s vařeným bramborem nebo opékaným bramborem.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Katka „Rychle & úsporně“

S vyzkoušením tohoto receptu jsme váhala (kuře+Lučina normálka), ale nakonec jsem nevydržela a příjemně mě překvapila ta zvláštní chuť očesnekovaného kuřecího s tvarohovým sýrem a brusinkovou omáčkou. Moc dobré…