Suroviny
3 porce
- 3 plátky z kuřecích prsou (po 120 -150 g)
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 2-3 lžičky hořčice
- 45 g šunky (3 plátky)
- 75 g sterilovaných sladkokyselých okurek (3 menší kusy)40 g cibule
- 500 g brambor (čistá váha)
- 1/2 lžíce oleje
- 60 g sýra 30%( t.v.s.)
- 3 lžíce vývaru nebo vody
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí plátky opatrně rozklepeme do šířky, jemně osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, položíme plátek šunky, okurek, hrubě nakrájenou cibuli a svineme do rolky.
-
Shora můžeme rovněž posypat pepřem.
-
Brambory nakrájíme na středně velké kostky, jemně osolíme a promícháme.
-
Pekáček přetřeme olejem, na dno dáme kuřecí rolky a brambory, přidáme 3 lžíce vývaru nebo vody, pekáček důkladmě přikryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby.
-
V druhé polovině přípravy odstraníme alobal, posypeme sýrem a už bez přikrytí dopečeme. Já dala sýr hned, ale lepší bude přidat ho později. Celková doba přípravy je zhruba 40 minut, dle teploty trouby.
-
Podáváme se zeleninovým salátem s malým přídavkem extra panenského olivového oleje.
Poznámka od kuchařky
Jídlo je vhodné pro redukční a udržovací diety. S receptem jde dále pracovat – rolky naplnit i jinou nádivkou, množství brambor a masa si přizpůsobit svým potřebám – snížit gramáž, nebo taky jde část brambor zaměnit za zeleninu.