- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 kuřecí prsa
- 80 g uzeného bůčku
- 1 bal. mozzarelly
- kousek čerstvé červené papriky
- sůl
- pepř
- tandoori masala
- hladká mouka na obalení
- 80 g másla
- 1 lžička slunečnicového oleje
Postup přípravy receptu
-
Z masa vytvoříme dva plátky, které lehce přes folii naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý položíme plátky uzeného bůčku, kolečka mozzarelly a kousek červené papriky. Srolujeme, sepneme jehlou na ptáčky nebo převážeme nití, posypeme kořením tandoori masala a obalíme v hladké mouce.
-
V pánvi rozehřejeme máslo se lžičkou oleje a na něm opečeme rolky ze všech stran. Pokud jde dát pánev do trouby předem vyhřáté, dáme asi na 7-10 minut péct. Nelze-li použít troubu, rolky trošku podlijeme vývarem nebo vodou, přiklopíme poklicí a pár minut podusíme. Pak bez poklice necháme vydusit na šťávu.
-
Podáváme s různě upraveným bramborem nebo kaší a zeleninovým salátem podle chuti.
Kuchařka: Marie Svarcova