Kuřecí rolka plněná vepřovými jazyky

52
- reklama -

Suroviny

větší kuře (alespoň 1500 g)
2-3 vepřové jazyky
sůl
máslo
Plná lžíce koření:
muškátový květ a
muškátový oříšek
drcený hřebíček
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuře vykostíme a upravíme na plát (může být děravý), nebo si koupíme kuře již vykostěné. Nenaklepáváme!

  2. Vepřové jazyky uvařímě ve slané vodě do měkka (vývar ochutíme třeným česnekem a budeme mít skvělou, silnou polévku), vložíme do studené vody a stáhneme (podjazyčí odkrojíme).

  3. Plát masa osolíme, posypeme polovinou koření, položíme jazyky a zarolujeme (náplň je pevná, jde to velmi dobře). Svážeme motouzem nebo spíchneme kovovými jehlami. Roládu dáme do pekáčku, posypeme zbytkem koření, zalijeme rozpuštěným máslem (já jím neplýtvám) a pomalu dusíme v troubě.

  4. Nakonec necháme zčervenat. Po vychladnutí necháme roládu i se šťávou stát 24 hodin v chladné místnosti nebo v lednici.

  5. Nakrájíme na plátky a podáváme s chlebem, bramborovým salátem nebo jako součást studených mís.

Poznámka od kuchařky

Po proležení málokdo uhádne, že náplň tvoří jazyky a nikoliv třeba játra. Klidně dejte ochutnat i odpůrcům vnitřností.

Podle Kuchařky Frekvence 1 – jedná se o starý anglický recept.