
- reklama -
Suroviny
    
- 4 ks kuřecích prsních řízků
- 4 ks anglické slaniny
- Eidam sýr (může být i Niva, Hermelín, Ementál – dle chuti)
- 1 ks šlehačky
- sůl
- mletý pepř
Postup přípravy receptu
- 
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme. 
- 
Na každý položíme plátek slaniny a proužek sýra (hermelín, niva, ementál dle chuti). Stočíme do rolky a zpevníme párátkem. Obalíme v mouce, vejci a strouhance stejně jako řízek, ale nesmažíme. 
- 
Naskládáme do máslem vymazaného pekáčku, zalijeme šlehačkou, přiklopíme pokličkou a pečeme v troubě na 220°C 15 minut. Pak dopékáme bez poklice do zlatova. Vhodné přílohy: hranolky, bramborová kaše, pečené brambory. 
            Kuchařka: zujali
        
