Suroviny
2 porce
- 2 kuřecí steaky
- 2 plátky sušené šunky
- 2 špalíčky slaniny dlouhé asi 7 cm
- 7 cm pórku
- 2 proužky kapie
- 1 kyselá okurka
- sůl
- pepř
- hořčice na potření steaků
- olej
- Na zelný salát:
- 200 g hlávkového zelí
- celý kmín
- 1/2 kusu menší mrkve
- 1 chilli paprička
- 2 lžičky balsamica
- 2 lžičky olivového oleje
- 1 lžička fruktopuru-popřípadě cukru
- 2-3 lžíce vody
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí steaky naklepeme, osolíme, opepříme a z vnitřní strany potřeme hořčicí, na každý potřený plátek dáme sušenou šunku, půl pórku, proužek kapie, půl okurky a špalíček slaniny. Vše srolujeme a sepneme párátky.
-
Roládky zprudka ze všech stran restujeme na oleji a vložíme je do pekáčku. Do hrnku dáme asi 1 lžičku hořčice a 1 až 2 dl vody, promícháme a nalijeme do pekáčku k roládkám. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 20-25 minut, během pečení podléváme výpekem.
-
Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky a dáme ho uvařit do osolené vody s kmínem, zhruba na 7 minut. Pak zelí scedíme a necháme trochu vychladit.
-
Z balsamica, fruktopuru, olivového oleje, soli a vody umícháme nálev, který nalijeme do zelí, přidáme nastrouhanou mrkev a nadrobno nakrájenou čili papričku. Salát promícháme a podáváme s roládkami.
Poznámka od kuchařky
Jako přílohu můžeme použít také brambory, tarhoňu a podobně.