- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí prsní řízky
- 100 g salámu paprikáš
- 150 g sýra jadel
- 100-200 ml smetany ke šlehání
- 3 lžíce krenexu
- hladká mouka
- mléko
- olej
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso rozklepeme, osolíme, opepříme a poklademe plátky paprikáše a plátky jadelu. Svineme do roládky a upevníme párátky nebo skřipcem.
-
V pánvi rozpálíme olej a 10 minut na něm roládky opékáme ze všech stran. Zmírníme teplotu a dopékáme dalších 10 minut – můžeme chvílemi přikrýt pokličkou.
-
Maso vyndáme a udržujeme teplé. Výpek zaprášíme dvěma lžícemi hladké mouky, prosmahneme, zalijeme mlékem a přidáme krenex. Provaříme na požadovanou hustotu, zalijeme šlehačkou a dosolíme. Maso nakrájíme na plátky a podáváme na křenové omáčce.
Kuchařka: Eliza