Kuřecí roládky s křenovým přelivem

77
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 kuřecí prsní řízky
100 g salámu paprikáš
150 g sýra jadel
100-200 ml smetany ke šlehání
3 lžíce krenexu
hladká mouka
mléko
olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso rozklepeme, osolíme, opepříme a poklademe plátky paprikáše a plátky jadelu. Svineme do roládky a upevníme párátky nebo skřipcem.


    Zobrazit celý recept

  2. V pánvi rozpálíme olej a 10 minut na něm roládky opékáme ze všech stran. Zmírníme teplotu a dopékáme dalších 10 minut – můžeme chvílemi přikrýt pokličkou.

  3. Maso vyndáme a udržujeme teplé. Výpek zaprášíme dvěma lžícemi hladké mouky, prosmahneme, zalijeme mlékem a přidáme krenex. Provaříme na požadovanou hustotu, zalijeme šlehačkou a dosolíme. Maso nakrájíme na plátky a podáváme na křenové omáčce.