
- reklama -
Suroviny
- kuřecí prsíčka
- plátky šunky
- cibule
- tvrdý sýr (jakýkoliv máte rádi)
- brambory
- sůl
- vajíčko
- strouhanka
- hladká mouka na obalení
Postup přípravy receptu
-
Prsíčka překrojíme opatrně tak, abychom z nich měli větší plátky.
-
Pod i na prsíčko dáme sáček a naklepeme. Sáčky zabrání protrhnutí masa.
-
Na každý plátek dáme šunku, měsíček cibule, 2 hranolky brambor a kousek sýra – já dala Vltavín, který jsem měla po ruce.
-
Roládky svineme, většinou není třeba ničím spínat, drží dobře, ale můžete si pomoct párátkem.
-
Obalíme v trojobalu a smažíme buď ve větším množství tuku, nebo ve friťáku do zlatova.
-
Po usmažení překrojíme zešikma. Pokud by se zdál brambor ještě malinko tvrdší, dáme na chvilinku do mikrovlnky.
Poznámka od kuchařky
Recept byl včera v Babicových dobrotách.
Kuchařka: JanaDorazinova