Kuřecí roládka na zázvoru s rýží

60
- reklama -

Suroviny
4porce

4 ks kuřecích prsíček
2 lžíce strouhaného zázvoru(může být i sušený)
4 lžíce ostrého kečupu
150 g anglické slaniny(já měla schwarcvaldskou šunku)
1 velká cibule
lžíce hladké mouky
olej, sůl, pepř, máslo, bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsíčka prořízneme na plátky, aby nebyla tak silná.

  2. Maso osolíme, popepříme, potřeme kečupem a posypeme zázvorem. Pak na něj položíme plátek anglické slaniny a maso zavineme do roládky. Spíchneme párátkem nebo převážeme nití.

  3. Oloupeme cibuli a nakrájíme na větší kousky.

  4. Do pekáčku nalijeme olej a nasypeme pokrájenou cibuli. Pak vložíme roládky, malinko podlijeme vývarem nebo vodou a dáme do trouby. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 35 min na 180 st.

  5. V průběhu pečení maso obracíme, přeléváme výpekem a podléváme vodou tak, aby se cibule nespálila.

  6. Upečené maso vyndáme a masový výpek vyrestujem na tuk, zaprášíme hladkou moukou a orestujem. Pak přidáme lžíci kečupu, zalijeme vývarem a omáčku krátce provaříme.

  7. Maso nakrájíme na plátky, položíme na něj plátek másla, posypeme bylinkami a dáme na chvíli do trouby nebo na gril malinko osmahnout, než se máslo s bylinkami rozpustí.

  8. Pak servírujeme na talíř s rýží a polijeme omáčkou.
    Cibuli, kdo jí nemá rád na talíři, může propasírovat, jinak se podává s masem.

Poznámka od kuchařky

Na přípravu tohoto jídla můžeme místo kuřecího masa použít i vepřové, nejlépe z plece a pak bude roláda větší. Inspiraci na toto jídlo jsem našla v hodně starém vydání z časopisu Rytmus života, kde byl původní recept dělán právě z vepřové plece.