
Suroviny
4porce
- 4 ks kuřecích prsíček
- 2 lžíce strouhaného zázvoru(může být i sušený)
- 4 lžíce ostrého kečupu
- 150 g anglické slaniny(já měla schwarcvaldskou šunku)
- 1 velká cibule
- lžíce hladké mouky
- olej, sůl, pepř, máslo, bylinky
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsíčka prořízneme na plátky, aby nebyla tak silná.
-
Maso osolíme, popepříme, potřeme kečupem a posypeme zázvorem. Pak na něj položíme plátek anglické slaniny a maso zavineme do roládky. Spíchneme párátkem nebo převážeme nití.
-
Oloupeme cibuli a nakrájíme na větší kousky.
-
Do pekáčku nalijeme olej a nasypeme pokrájenou cibuli. Pak vložíme roládky, malinko podlijeme vývarem nebo vodou a dáme do trouby. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 35 min na 180 st.
-
V průběhu pečení maso obracíme, přeléváme výpekem a podléváme vodou tak, aby se cibule nespálila.
-
Upečené maso vyndáme a masový výpek vyrestujem na tuk, zaprášíme hladkou moukou a orestujem. Pak přidáme lžíci kečupu, zalijeme vývarem a omáčku krátce provaříme.
-
Maso nakrájíme na plátky, položíme na něj plátek másla, posypeme bylinkami a dáme na chvíli do trouby nebo na gril malinko osmahnout, než se máslo s bylinkami rozpustí.
-
Pak servírujeme na talíř s rýží a polijeme omáčkou.
Cibuli, kdo jí nemá rád na talíři, může propasírovat, jinak se podává s masem.
Poznámka od kuchařky
Na přípravu tohoto jídla můžeme místo kuřecího masa použít i vepřové, nejlépe z plece a pak bude roláda větší. Inspiraci na toto jídlo jsem našla v hodně starém vydání z časopisu Rytmus života, kde byl původní recept dělán právě z vepřové plece.