Suroviny
- kuřecí prsa
- vepřová tuková blána
Postup přípravy receptu
-
Není to ani tak recept, těch je tady na velice dobré rolády z vykostěného kuřete spoustu, ale spíš návod, nebo ukázka, že i z kousků masa může být jedna velká nerozpadající se roláda.
-
Rozprostřela jsem vepřovou blánu, na ni položila rozkrojená, naklepaná, osolená, opepřená prsa, pak náplň – dáte na jakou jste zvyklí a opatrně jsem maso i s blánou zarolovala. Aby držela pěkný tvar, tak jsem roládu ještě zatáhla provázkem. Pak už postup, jaký je při pečení drůb. rolády v troubě.
-
Já jsem vložila do pekáče na cibulku, podlila 3dl vody, rozdrobila 1 kostku drůb. bujonu, 40 minut pekla zakryté a dalších 20 minut odkryté za občasného přelévání výpekem.
-
Blána se do masa nádherně vpekla a hotová roláda se po odstranění provázku krásně krájela. Vůbec nebylo poznat, že nebylo uděláno z jednoho plátu masa.
Poznámka od kuchařky
Žádný vynález to není,ale pomůže to kuchařinkám, které neumí stejně jako já vykostit kuře 🙂