- reklama -
Suroviny
- 1/2 kuřete
- 1 vejce
- 20 g másla
- 2-3 lžíce strouhanky
- 100 g žampionů
- 50 g šunky
- sůl
- mletý kmín
- 1 lžíce nadrobno nakrájené petrželky nebo kerblíku
- 1 PL másla
Postup přípravy receptu
-
Očištěné, opláchnuté kuře vykostíme tak, aby vznikl neprožíznutý plát masa.
-
Vejce rozšleháme s rozehřátým máslem a promícháme se strouhankou.
-
Šunku nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme, opláchneme, klobouky sloupneme, spaříme horkou vodou a nadrobno nakrájíme.
-
K rozšlehanému vejci se strouhankou přidáme šunku, žampiony, sůl, koření, natě a promícháme.
-
Maso osolíme pokryjeme nádivkou, stočíme, převážeme tluscí nití, podlijeme horkou vodou, osolíme a dusíme.
-
Měkkou roládu vyjmeme, nitě a kůži odstraníme a maso nakrájíme.
-
Do šťávy přidáme máslo a necháme rozehřát.
Poznámka od kuchařky
OBMĚNA:
-místo šunky a žampionů přidáme 150g dušené zeleniny.
Kuchařka: papinkaj