
Suroviny
10 porcí
- 700 g kuřecích stehen vykostěných
- 1 vepřová konzerva ve vlastní šťávě nejlíp domácí
- 4 plátky toustové chleba namočeného v mléce
- strouhanka dle potřeby
- 2 vařená vejce
- 3 vejce syrová
- 1/2 sterilovaná zeleniny Kunovjanka
- 3 párky
- majoránku
- sůl
- česnek
- muškátový oříšek mletý
- grilovací koření
- drcený kmín
- podravka
- solamyl
- hořčice
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso rozprostřeme na vál nebo nejlíp na potravinářskou folii aby se nám lépe zabalovala roláda. Posolíme, opepříme, pomažeme hořčicí.
-
V míse rozmícháme vejce s ostatním kořením krom grilovacího, vekou, vepřovkou i se šťávou, kunovjankou bez nálevu,a smícháme v nádivku. rozprostřeme na plát masa, doprostřed dáme párky a vařená vejce a zamotáme, obmotáme potravin. špagátem aby roláda držela nebo dáme punčochu na rolády a dáme na pekáček.
-
Posypeme solamilem cca 1 pol. lž. a grilovacím kořením. Mě se nevešlo do pekáčku tak jsem dala na hluboký plech.Podlejeme cca 2 dcl vody a trochou podravky.
-
Pečeme na 180°C cca 30 minut. Podléváme maso aby bylo šťavnaté.
-
Když je upečeno, vše krom výpeku vyndáme a plech dáme na sporák, převaříme výpek, přilejeme vodu podle potřeby kolik chceme omáčky na podlévání a přikořeníme podravkou, zahustíme trochou mouky a provaříme.
Poznámka od kuchařky
Já jako přílohu dělala plněné brambory jako harmoniku, recept je zde na topreceptech, bylo to skvělé a bramborům to dodalo šmak.