Kuřecí roláda s nádivkou

258
- reklama -

Suroviny
6 porcí

1 větší kuře
asi tak 5 dkg másla
sůl
nádivka:
1/8 másla
10 dkg pistácií
1 vejce
zelená petrželka
pepř
muškátový oříšek
sůl
trochu strouhanky

Postup přípravy receptu

  1. Kuře stáhneme opatrně z kůže tak, abychom ji příliš nepotrhali. Na pomaštěný alobal rozprostřeme kůži, trochu osolíme a stejnoměrně poklademe kusy masa, které jsme odřezali z kuřete. Osolíme, trochu opepříme. Středem uděláme prohlubeninu, do které dáme váleček nádivky.


    Zobrazit celý recept

  2. Nádivku připravíme z másla utřeného s vejcem, solí a kořením do pěny, pak přidáme nastrouhané pistácie, trochu strouhanky (někdy ani nemusí být) a zelenou petrželku, na jemno nasekanou.

  3. Roládu pomocí alobalu zabalíme do klasického válce. Provázkem svážeme několikrát, začínáme zprostředka.

  4. Na pekáček dáme trochu vody, alobalový válec a pečeme cca 45 minut při teplotě asi 200°C. Když máme silnější alobal nebo opravdu velké kuře, prodloužíme dobu pečení na 1 hodinu.

  5. Pak vyjmeme, necháme vychladnout (nerozbalujeme). Studené vybalíme z alobalu a na pár minut dáme pod gril, aby roláda dostala žádoucí barvu a kůžička zkřupavěla.

  6. Je také možné vybalit z alobalu opatrně za tepla, ale je potom trochu potíž s grilováním a následným krájením. Podáváme s bramborem.