Kuřecí roláda s houbovou náplní

62
- reklama -

Suroviny
6 porcí

400 g kuřecího stehenního steaku
(jak kdo rád, s kůží nebo bez)
400 g mletého vepřového masa (plec)
1 střední cibule
1 starší rohlík
hrst sušených hub
sůl
pepř
sušené nebo čerstvé oregano
2 PL oleje
1 ks vejce
anglická slanina

Postup přípravy receptu

  1. Potravinovou folii poklademe plátky anglické slaniny, na ni rozložíme kuřecí steaky, které nožem rozřízneme na tenčí pláty, lehce osolíme a opepříme.

  2. Necháme chvíli v troše horké vody namočit suché hřiby (pokud použijeme čerstvé – třeba žampiony, nenamáčíme).
    V míse smícháme mleté maso, vejce, koření a sůl, namočené houby a rohlík nakrájený na kostičky. Přidáme drobně nasekanou cibuli.

  3. Náplň rovnoměrně rozprostřeme na kuřecí maso, a pomocí folie zavineme do rolády. Pokud je potřeba, dáme ještě jednu vrstvu folie.
    Pečeme zakryté, (mám pekáček s pokličkou) cca 90 minut na 170°C – podle trouby.
    Nebojte se, folii se nic nestane, je na 170 °C odolná a pečeme přikryté, aby na ni nešel žár z trouby. Necháme trošku vychladnout, aby se dala krájet a můžeme podávat, jak teplou, tak studenou.

Poznámka od kuchařky

Náplně můžeme obměňovat, bez hub, s hráškem atd. podle chuti, vhodné i jako studené pohoštění.