
Suroviny
6 porcí
- 400 g kuřecího stehenního steaku
- (jak kdo rád, s kůží nebo bez)
- 400 g mletého vepřového masa (plec)
- 1 střední cibule
- 1 starší rohlík
- hrst sušených hub
- sůl
- pepř
- sušené nebo čerstvé oregano
- 2 PL oleje
- 1 ks vejce
- anglická slanina
Postup přípravy receptu
-
Potravinovou folii poklademe plátky anglické slaniny, na ni rozložíme kuřecí steaky, které nožem rozřízneme na tenčí pláty, lehce osolíme a opepříme.
-
Necháme chvíli v troše horké vody namočit suché hřiby (pokud použijeme čerstvé – třeba žampiony, nenamáčíme).
V míse smícháme mleté maso, vejce, koření a sůl, namočené houby a rohlík nakrájený na kostičky. Přidáme drobně nasekanou cibuli. -
Náplň rovnoměrně rozprostřeme na kuřecí maso, a pomocí folie zavineme do rolády. Pokud je potřeba, dáme ještě jednu vrstvu folie.
Pečeme zakryté, (mám pekáček s pokličkou) cca 90 minut na 170°C – podle trouby.
Nebojte se, folii se nic nestane, je na 170 °C odolná a pečeme přikryté, aby na ni nešel žár z trouby. Necháme trošku vychladnout, aby se dala krájet a můžeme podávat, jak teplou, tak studenou.
Poznámka od kuchařky
Náplně můžeme obměňovat, bez hub, s hráškem atd. podle chuti, vhodné i jako studené pohoštění.









