Kuřecí roláda s hlívovou nádivkou

75
- reklama -

Suroviny

1 kuře které vykostíme na roládu
3 cibule
1 palice česneku
3 řapíky řapíkatého celeru
300 g drůbežích jater
250 g hlívy ústřičné
1 rohlík
trochu mléka
1 vejce
2 lžíce sádla
sůl
čerstvě mletý pepř
drcený kmín
oblíbené koření na kuře
dle potřeby strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si oloupeme a nakrájíme cibuli. Rozpustíme si trochu sádla, přidáme jednu cibuli, necháme zesklovatět, přidáme nakrájenou hlívu. Dusíme asi 10 minut osolíme, opepříme, přidáme kmín, promícháme. Dáme na talíř a necháme vystydnout.

  2. Dále si nakrájíme a namočíme do mléka rohlík. Očistíme a nakrájíme nadrobno játra, přidáme k namočenému rohlíku. Mírně osolíme, opepříme, přidáme vejce a promícháme. Přidáme podušenou hlívu, opět promícháme a dle potřeby přidáváme strouhanku.

  3. Na zbytku sádla osmažíme do hněda zbytek cibule, dáme do pekáče, přidáme na plátky nakrájený česnek.

  4. Vykostěné kuře dáme na fólii, opatrně naklepeme snažíme se vytvořit rovnoměrný plát. Na takto připravený plát dáme nádivku, kterou rozetřeme po mase, položíme řapíky celeru. Zbytek nakrájíme do pekáče. Maso svineme do rolády převážeme potravinářským provázkem, vložíme do pekáče. Osolíme posypeme kořením, podlijeme trochou vody a vložíme do vyhřáté trouby na 250°C pečeme zhruba 10-15 minut pak zmírníme teplotu na 180°C a pečeme asi 30-40 minut. Doba pečení je informativní. Přílohu si zvolíme dle své chuti.