
Suroviny
- 2 kuřecí prsa
- 1 uvařený a z kůže sloupnutý vepřový jazyk
- 1 lžička kremžské hořčice
- 1/2 lžičky kurkumy
- sůl
- mletý pepř
- vepřová blána
- 1 lžíce oleje
- 1 silnější plátek másla
Postup přípravy receptu
-
Zapneme si troubu na rozehřátí.
-
Prsa opláchneme, osušíme, prořízneme, ale nedořízneme až do konce. Proříznuté pláty masa rozevřeme do tvaru motýlích křídel a lehce přes folii rozklepeme do stran.
-
Pláty masa okořeníme a položíme na vepřovou blánu tak, aby se maso trochu přes sebe překrývalo a nebyla mezi jednotlivými kusy mezera.
-
Na takto připravené maso položíme uvařený vepřový jazyk, který jsme malinko potřeli hořčicí.
-
Zavineme do rolády, jako bychom balili štrúdl. Napřed přehneme boční strany i s blánou a poté zavineme zbytek celého plátu. Pro lepší udržení tvaru zajistíme nití.
-
Do kastrolu, vhodného i do trouby dáme na rozehřátý olej s máslem roládu a ze všech stran ji prudce opečeme.
-
Podlijeme 100 ml horké vody, vložíme do trouby a bez přikrytí pečeme 45 minut. Během pečení po malých částech doléváme tekutinu a občas roládu podlijeme výpekem.
-
Měkkou roládu zbavíme nití, nakrájíme na tenké plátky a podáváme s čerstvým pečivem a kyselou okurkou.
Poznámka od kuchařky
Manžela honila mlsná,tak jsem uvařila jazyk,že si ho dá jen tak s čerstvým křenem a hořčicí.
Mezitím se ohlásila návštěva a tak milý jazýček i prsa vytažená na druhý den k obědu skončily takto:-)
Vzpomněla jsem si, že jsem již jednou něco podobného dělala podle zdejšího receptu, tak přidávám zároveň odkaz, kde je i fotopostup.