Kuřecí roláda plněná vaječnou omeletou

69
- reklama -

Suroviny
6 – 8 porcí

1 velké kuře vykostěné na roládu (2-2,5kg)
15 dkg Lopenické slaniny (nebo dobré domácí)
4 syrová vejce
hrst lístků čerstvé plocholisté petržele
koriandru (poměr 70:30)
1 velká cibule
(kuřecí vývar ze skeletu křídel a stehenních kostí )
sůl
pepř
hl. mouka
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Kuře si vykostíme a to velmi opatrně, abychom si někde neporušili celistvost kůže.


    Zobrazit celý recept

  2. Plát vykostěného kuřete na místech kde není dostatek masa, doplníme ořezáním masa z prsou kuřete, tak aby plát kuřecího masa byl všude stejně vysoký.

  3. Maso vydatně osolíme, opepříme a poklademe nasekanými lístky natě petržele a koriandru.

  4. Ve větší pánvi si ze čtyř vajec uděláme omeletu a necháme ji vychladnout.

  5. Slaninu si nakrájíme na malé kostičky a dáme lehce vyškvařit na menší pánev, jakmile slanina pustí trochu tuku tak k ní přidáme jemně nakrájenou cibuli a tu necháme se slaninou jen lehce zesklovatět.

  6. Necháme poté vychladnout.

  7. Na rozprostřené maso, které máme pokladeno směsí dvou bylinek, položíme na dvě poloviny překrojenou vaječnou omeletu a na ni poklademe směs slaniny a cibule.

  8. Takto naplněný plát vykostěného kuřete pevně smotáme kůží nahoru a poctivě převážeme režnou nití.

  9. Vzniklou roládu na povrchu opět vydatně osolíme a opepříme a dáme péct na plech podlité kuřecím vývarem asi na 90 minut na střední teplotu.

  10. Pečeme přiklopené a až je roláda měkká tak ji poklademe plátky másla a pečeme do křupavé kůrky nezakryté, dokud kůže nechytne krásnou barvu.

  11. Šťávu z vypečené rolády zasypeme lžící hladké mouky a necháme samostatně minimálně 10 minut provařit.

  12. Na závěr dochutíme oříškem másla. Příloha rýže.