
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g kuřecích prsou
- 1 balení mražené zeleninové směsi (paprika, mrkev, růžičková kapusta)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku – prolisovaného
- olej
- 1 PL maizeny
- 1 PL sojové omáčky
- trocha vody
- 1/2 hrnku rýže
- Marináda:
- 1 PL sojové omáčky
- 1 PL rýžového octa
- 1 PL sherry
- 1 KL chilli (méně či více dle vlastní preference)
- 1 KL třtinového cukru
- 1 KL zázvoru
- 2 PL maizeny
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Smícháme všechny ingredience na marinádu. Maso nakrájíme nudličky a necháme marinovat alespoň hodinu na chladném místě.
-
Poté ve wok pánvi osmahneme na oleji maso spolu s marinádou, vyndáme maso z pánve. Dáme do ní na čtverečky nakrájené cibule, česnek a mraženou zeleninu spolu se sojovou omáčkou. Mezi marinováním a dušením zeleniny uvaříme rýži dle návodu.
-
Do pánve vrátíme maso a společně prohřejeme. Nakonec celou směs podlijeme trochu vody smíchanou s maizenou. Nakonec přimícháme rýži a můžeme podávat.
Kuchařka: Lenka Škulinová