Kuřecí řízky zapečené s brusinkami a Hermelínem

64
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 kuřecí řízky
2 Hermelíny
250 ml smetany ke šlehání – může být i více
1 lžička tymiánu, nebo směs Italských bylinek
4 polévkové lžíce brusinkové zavařeniny
máslo
olivový olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na másle s trochou oleje.

  2. Dáme i s výpekem do zapékací misky a zalijeme směsí smetany, bylinek, brusinkové zavařeniny, soli a pepře.

  3. Zapečeme v troubě do měkka a chvíli před koncem pečení poklademe plátky sýra.

  4. Podáváme s rýží, kuskusem, nebo i s různě upravenými brambory.

Poznámka od kuchařky

Zdroj – upravený recept z Hermelínové kuchařky.

Je to rychlé, na přípravu nenáročné jídlo, které ale báječně chutná. Brusinky v kombinaci se smetanou a sýrem vytvoří lahodnou chuť.