
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí řízky
- 2 Hermelíny
- 250 ml smetany ke šlehání – může být i více
- 1 lžička tymiánu, nebo směs Italských bylinek
- 4 polévkové lžíce brusinkové zavařeniny
- máslo
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na másle s trochou oleje.
-
Dáme i s výpekem do zapékací misky a zalijeme směsí smetany, bylinek, brusinkové zavařeniny, soli a pepře.
-
Zapečeme v troubě do měkka a chvíli před koncem pečení poklademe plátky sýra.
-
Podáváme s rýží, kuskusem, nebo i s různě upravenými brambory.
Poznámka od kuchařky
Zdroj – upravený recept z Hermelínové kuchařky.
Je to rychlé, na přípravu nenáročné jídlo, které ale báječně chutná. Brusinky v kombinaci se smetanou a sýrem vytvoří lahodnou chuť.
Kuchařka: mysulka









