Kuřecí řízky v“Hrašce“

69
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 větší kuřecí stehna
na marinádu:
200 ml kefíru
1 pl nastrouhaného čerstvého zázvoru
1 kl grilovacího koření
1 prolisovaný stroužek česneku
na obalení
6 pl vychucené hrachové směsi Hraška na obalování
na těstíčko
120 ml studené vody
80 g vychucené hrachové směsi Hraška na obalování/zakoupíme ve zdravé výživě,lékárně,nebo na farmářských trzích
1 pl lněného semínka
1 pl sezamového semínka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna opláchneme, vykostíme, přepůlíme, přes folii naklepeme a nejlépe na noc naložíme do marinády, kterou si připravíme promícháním všech surovin určených na marinádu.

  2. Maso z marinády vytáhneme, papírovou utěrkou, nebo hadříkem osušíme a obalíme v Hrašce.

  3. Namáčíme do těstíčka, které jsme si podle uvedených surovin vidličkou rozmíchali v hlubší misce a na rozehřátém tuku smažíme na mírném plameni z každé strany zhruba 10minut do zlatavé barvy.
    Já jsem podávala se šťouchanými brambory s kouskem másla s mrkví a natí lahůdkové cibulky.

Poznámka od kuchařky

Pokud nemáme Hrašku, maso po vyjmutí a osušení z marinády obalujeme přímo v jemné strouhance do které přidáme trošku soli, 1pl hladké mouky, 1pl lněného a sezamového semínka a 1kl červené sladké papriky.Tuto směsku používám i na řízky z vepřového masa, většinou z krkovičky.

Dodatečně pro zájem o Hrašku přikládám odkaz,kde lze zakoupit,případně objednat tento produkthttp://www.hraska.cz/index.php/kde-nakoupit/intern…