Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

99
- reklama -

Suroviny
8 porcí

8 prsních kuřecích řízků
500 ml hustého bílého jogurtu
2 celá vejce
4 stroužky česneku
sůl
pepř
další koření na kuře
strouhanka
(někdy podliji pivem na plechu)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme a namáčíme do jogurtové marinády, kterou si připravíme smícháním jogurtu, vajec, česneku, opět soli a pepře a já jsem přidala pálivé grilovací koření.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak maso přendáme do uzavíratelné nádoby a uložíme v lednici.

  3. Nejdříve druhý den vyndáváme řízky z marinády, obalujeme ve strouhance a opatrně je pak pečeme tak, jak máme rádi, že nemusíme stát u pánve. Pečeme je v troubě na plechu vedle sebe v oleji a občas vše podliji i kapkou piva. Podáváme s bramborovou kaši.

Poznámka od kuchařky

Řízky jsou hodně křehké, chuť úžasná, kdo zažil, nechce jinak. Připravila jsem takto i řízky z vepřové kýty, kterou pro její „suchost“ nepoužívám téměř vůbec. Ty byly po „jogurtové“ úpravě šťavnaté, výborné.