![Kuřecí řízky v jogurtové marinádě_5ffaf00cd767f.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/kureci-rizky-v-jogurtove-marinade_5ffaf00cc5241.jpeg)
- reklama -
Suroviny
8 porcí
- 8 prsních kuřecích řízků
- 500 ml hustého bílého jogurtu
- 2 celá vejce
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- další koření na kuře
- strouhanka
- (někdy podliji pivem na plechu)
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme a namáčíme do jogurtové marinády, kterou si připravíme smícháním jogurtu, vajec, česneku, opět soli a pepře a já jsem přidala pálivé grilovací koření.
-
Pak maso přendáme do uzavíratelné nádoby a uložíme v lednici.
-
Nejdříve druhý den vyndáváme řízky z marinády, obalujeme ve strouhance a opatrně je pak pečeme tak, jak máme rádi, že nemusíme stát u pánve. Pečeme je v troubě na plechu vedle sebe v oleji a občas vše podliji i kapkou piva. Podáváme s bramborovou kaši.
Poznámka od kuchařky
Řízky jsou hodně křehké, chuť úžasná, kdo zažil, nechce jinak. Připravila jsem takto i řízky z vepřové kýty, kterou pro její „suchost“ nepoužívám téměř vůbec. Ty byly po „jogurtové“ úpravě šťavnaté, výborné.
Kuchařka: varilamyskakasicku