
Suroviny
- 10 kuřecích řízků
- 5 dkg másla
- 1 středně velká cibule
- 25 dkg rozmražené zeleniny
- 10 dkg strouhaného sýra
- 2 bílky
- sůl
- pepř
- hladká mouka
- olej
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme náplň. Na másle zpěníme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a hned na ní vložíme zeleninu. Jen krátce ji podusíme ve vlastní šťáve, doplníme nastrouhaným sýrem a bílky. Místo bílků můžeme dát jedno celé vejce. Ochutíme solí a pepřem. (Pokud chceme maso jenom opékat nebo smažit, zeleninu podlijeme a dusíme do měkka).
-
Řízky tence naklepeme, případně nakrojíme, po obou stranách nasolíme a do poloviny pokryjem připravenou směsí.
-
Druhou půlkou řízků překryjem a okraje sepneme páratky nebo kovovými jehlami.
-
Obalíme v hladké mouce a dále je můžeme na rozehřátém oleji jen opékat. Nebo v malém množství tuku opéci, podlít, přidat půlku cibule a do měkka udusíme.
-
VARIANTA – Smažené plněné řízky
Plněné maso obalíme v klasickém trojobalu a smažíme ve vyšší vrstvě tuku.
-
Obložíme výsečemi jablek se strouhaným křenem a zeleninou a podáváme s vařenými nebo smaženými brambory.