
- reklama -
Suroviny
- 2 stehenní řízky
- steaková hořčice
- 2 stroužky jemně nastrouhaného česneku
- 2 lžíce parmezánu nebo jiného tvrdého sýru
- vejce
- strouhanka
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- tuk na smažení
Postup přípravy receptu
-
Řízky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme hořčicí a necháme 10 minut odpočinout.
-
Strouhanku promícháme s česnekem a sýrem. Řízky klasicky obalíme v mouce, vejcích a ochucené strouhance.
-
Smažíme v rozehřátém tuku pozvolna z obou stran. Usmažené odkládáme na papírový ubrousek. Podáváme s vařenými brambory nebo kaší.
Poznámka od kuchařky
Řízky jsou díky hořčici křehké a vonící po česneku.
Kuchařka: mika59