- reklama -
Suroviny
- Kuřecí řízky chlazené
- sůl
- pepř
- 2 vajíčka
- hladká mouka
- strouhanka
- ztužený tuk -Lukana
- brambory
- sůl
- máslo nebo Ramu
- hrníček předem ohřátého mléka
- mražená zeleninová směs podle vaší chuti
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí řízek, nejlépe chlazený, opláchneme, naklepeme, osolíme a obalíme nejdříve v hladké mouce, potom v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance. Na tuku, používám ztužený tuk Lukana, který je už rozpálený, smažíme řízky po obou stranách.
-
Na bramborovou kaši si uvaříme hodně doměkka brambory. Slijeme vodu a do připraveného robota nasypeme. K bramborám přidáme dva plátky másla nebo Ramy, osolíme a přilijeme hrníček horkého mléka a rozmixujeme. Když tam nalijeme studené mléko, tak se brambory mixují, ale nenašlehají.
-
Jako přílohu jsem lehce osmažila mraženou zeleninu s kukuřicí a lusky.
Kuchařka: lenka