Kuřecí řízek

57
- reklama -

Suroviny

500 g kuřecího masa ( prsní nebo stehenní )
sůl
pepř
hladká mouka
strouhanka
2 vajíčka
1 dcl mléka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky. Poté z obou stran osolíme a opepříme.


    Zobrazit celý recept

  2. Do tří hlubokých talířů si připravíme: hladkou mouku; dvě nevařená vajíčka bez skořápky + mléko + špetka soli + trocha pepře – to vše pořádně promícháme; strouhanka.

  3. Maso obalíme v prvním talíři, pak v druhém a nakonec ve třetím.

  4. Vždy vyrochníme a zaprášíme ze všech stran. Pro lepší konzistenci obalu je dobré postupovat tak, že obalíme v prvním, pak druhém, pak zase prvním, zase druhém a nakonec třetím talíři.

  5. Smažíme na pánvi v dostatečném množství oleje.

Poznámka od kuchařky

* strouhanku si připravíme jednoduše i doma. Staré tvrdé rohlíky ( nikoliv však plesnivé ) vložíme do mixéru a rozmixujeme na prášek. Lze to provádět ručně a to na ručním struhadle.