Kuřecí rigatone s česnekem a smetanou

140
- reklama -

Suroviny
3 porce

2 prsní kuřecí řízky
1/2 cibule
olej
4 stroužky česneku
10 dkg Šunkového salámu
500 ml vody
1 kostka kuřecího bujonu
smetana 33%
200 ml mleka
4 polévkové lžíce hladké mouky
sůl
pepř
majoránka
grilovací koření

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso opláchneme, nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na měsíčky, salám nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme trochu oleje, osmažíme cibulku do sklovata, přidáme a osmahneme salám. Poté dáme na pánev maso. Osmažíme také a zalejeme vodou. Přikryjeme pokličkou a vaříme do měkka. Kdyz začne voda vřít, přidáme kostku bujonu.

  2. Mezitím si smícháme mléko s moukou – pěkně rozšleháme metličkou. Jak je maso měkčí, zalejeme smetanou, přivedeme k varu a pak přidáme mléko s moukou. To nám omáčku pěkně zahustí. Osolíme, opepříme, přidáme lisovaný česnek a nakonec gril. koření a majoránku. Provaříme kolem 10 minut, aby se nám všechno spojilo.

  3. V hrnci s osolenou vroucí vodou uvaříme rigatony, nebo jiné těstoviny, které máme rádi (špagety, farfalle, atd.).

Poznámka od kuchařky

Tento recept je velmi jednoduchý, nechtěla jsem ho sem ani dávat. Ale možná, že začátečníkům pomůže tak, jak kdysi pomohl mě. Samozřejmě, do omáčky lze přidat také zeleninu, nebo houby, různá koření atd. Tohle je úplně to nejzákladnější a nejjednodušší.