Kuřecí řezanka s bramboráky

171
- reklama -

Suroviny

Bramboráky:
1,5 kg brambor
3 – 4 vejce
7 stroužků česneku i více
sůl
pepř
kmín
majoránka
hladká mouka
Řezanka:
4 stehenní (prsní) kuřecí řízky
sůl
sójová omáčka
1 lečo

Postup přípravy receptu

  1. Řízky si nakrájíme na nudličky, osolíme a rychle osmahneme na rozpáleném oleji, zakapeme sójovou omáčkou a zalijeme lečem a dusíme do odpaření vody.

  2. Brambory si nastrouháme, osolíme, okořeníme a spojíme s vejci. Přidáme prolisovaný česnek a vše zamícháme. Zasypeme troškou mouky a pořádně promícháme. Na rozpáleném oleji tvoříme bramboráčky, které smažíme dozlatova z obou stran.