
- reklama -
Suroviny
- 1 kuře
- 2 vejce
- 100 ml piva
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 polévková lžíce hořčice
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce solamylu
- olej na smažení
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kuře zbavte kůže a vykostěte.
-
Maso nakrájejte na menší kousky.
-
Do mísy dejte 2 vejce, pivo, hořčici, sojovou omáčku, hladkou mouku, solamyl, trochu pepře a soli.
-
Omáčku rozšlehejte vidličkou a nakrájené maso do ní naložte asi na 3 hodiny.
-
Pak maso zprudka osmažte na rozpáleném oleji. Vhodnou přílohou jsou hranolky, krokety nebo vařené brambory.
Poznámka od kuchařky
Talíř ozdobte hlávkovým salátem, pokrájenou salátovou okurkou, rajčaty. Přílohu posypte pokrájenou jarní cibulkou.Dobrou chuť.
Kuchař: libunna









