
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 300 g kuřecích řízků – prsních nebo stehenních
- máslo nebo olej
- 50 g pršutu (nebo schwarzwaldské šunky)
- 50 g mrkve
- 50 g řapíkatého celeru
- 50 g pórku
- 100 g mladé neloupané cukety (nejlépe baby)
- sůl
- 1 stroužek česneku
- muškátový oříšek
- 1 lžička hladké mouky
- cca 200 g smetany na vaření
Postup přípravy receptu
-
Na kousku rozpuštěného másla osmažíme na menší kousky pokrájené osolené kuřecí řízky. Po zatažení masa přidáme osmažit i na kostičky pokrájený pršut a na slabší plátky pokrájenou mrkev, řapík celeru a pórek. Ke konci smažení přidáme jemně nasekaný česnek, trošičku muškátového oříšku a necháme rozvonět.
-
Masovo-zeleninovou směs zaprášíme moukou, promícháme a krátce zapražíme, následně zalijeme smetanou a zvolna pod poklicí krátce podusíme za občasného promíchání. Poté přidáme na plátky pokrájenou malou cuketku a dovaříme doměkka, na skus. Je-li třeba, během vaření doléváme smetanu (nebo mléko). Ke konci dosolíme dle chuti.
-
Podáváme s těstovinami nebo bramborem.
Kuchař: recepty73