Kuřecí ragú se zeleninou

342
- reklama -

Suroviny
2 porce

300 g kuřecích řízků – prsních nebo stehenních
máslo nebo olej
50 g pršutu (nebo schwarzwaldské šunky)
50 g mrkve
50 g řapíkatého celeru
50 g pórku
100 g mladé neloupané cukety (nejlépe baby)
sůl
1 stroužek česneku
muškátový oříšek
1 lžička hladké mouky
cca 200 g smetany na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Na kousku rozpuštěného másla osmažíme na menší kousky pokrájené osolené kuřecí řízky. Po zatažení masa přidáme osmažit i na kostičky pokrájený pršut a na slabší plátky pokrájenou mrkev, řapík celeru a pórek. Ke konci smažení přidáme jemně nasekaný česnek, trošičku muškátového oříšku a necháme rozvonět.

  2. Masovo-zeleninovou směs zaprášíme moukou, promícháme a krátce zapražíme, následně zalijeme smetanou a zvolna pod poklicí krátce podusíme za občasného promíchání. Poté přidáme na plátky pokrájenou malou cuketku a dovaříme doměkka, na skus. Je-li třeba, během vaření doléváme smetanu (nebo mléko). Ke konci dosolíme dle chuti.

  3. Podáváme s těstovinami nebo bramborem.