Kuřecí ragú s těstovinami

66
- reklama -

Suroviny

1,5 kg horních kuřecích stehen
2 lžíce olivového oleje
1 větší cibule
2 stroužky česneku
150 ml suchého bílého vína
700 g rajčatové omáčky (sugo, passata, drcená rajčata apod. Já jsem dal napůl drcená rajčata a rajčata krájená na kousky)
250 ml kuřecího vývaru
2 bobkové listy
1 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu
čerstvá petrželová nať
sůl
pepř
těstoviny
strouhaný parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Z horních stehen odstraníme kůži, maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme v kastrolu z obou stran na jedné lžíci oleje.


    Zobrazit celý recept

  2. Maso vyndáme z kastrolu přidáme druhou lžíci oleje a zesklovatíme na něm cibuli nakrájenou na nudličky.

  3. K cibuli přidáme česnek nakrájený na tenké plátky a krátce ho orestujeme.

  4. Přilijeme víno, necháme odpařit alkohol a přidáme rajčatovou omáčku, vývar, bobkový list, rozmarýn a promícháme.

  5. Do kastrolu vrátíme zpět maso i se šťávou, kterou mezitím pustilo, přivedeme k varu, přiklopíme poklicí, necháme malou škvírku na unikání páry, a za občasného promíchnutí necháme vařit asi 1 hodinu a 20 minut, nebo až do té doby kdy jde maso snadno oddělit od kostí.

  6. Maso vyndáme, necháme ho chvíli vychladnout a pak ho obereme z kostí a rukama natrháme po vláknech na přijatelné kusy.

  7. Z omáčky odstraníme bobkové listy, vrátíme zpět maso, dochutíme solí, pepřem, přidáme nasekanou petržel a krátce prohřejeme.

  8. Podáváme s vařenými těstovinami.
    Na talíři každou porci posypeme strouhaným parmazánem.