
Suroviny
4 porce
- 400 g kuřecích stehenních řízků
- 150 g čerstvých hub
- 1 svazek jarní cibulky
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- 3 dl vývaru
- 1 dl smetany
- 1 dl zakysané smetany
- 0,5 dl oleje
- 0,4 dl olivového oleje
- 2 PL hladké mouky
- 1 lžička mleté sladké papriky
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na menší kousky, opečeme zprudka v kastrolu na oleji, přeložíme do misky a osolíme. V kastrolu s výpekem krátce orestujeme drobně nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou polovinu papriky, přisypeme mouku, mletou papriku a promícháme.
-
Když začne mouka lehce pěnit, přimícháme studený vývar, dobře rozšleháme, přivedeme k varu, vmícháme smetany a povaříme. Omáčku rozmixujeme, přidáme maso se šťávou, kterou pustilo, a zvolna vaříme.
-
Zbytek papriky a houby nakrájíme orestujeme na olivovém oleji a dusíme doměkka. Vmícháme nakrájenou jarní cibulku, směs přidáme do ragú a dosolíme. Jako přílohu podáváme bramborové špecle.
Poznámka od kuchařky
Recept na špecle: http://www.toprecepty.cz/recept/23175-bramborove-specle/
Zdroj: starý časopis Vlasta