Kuřecí ragú na paprice

78
- reklama -

Suroviny
4 porce

400 g kuřecích stehenních řízků
150 g čerstvých hub
1 svazek jarní cibulky
1 červená paprika
1 cibule
3 dl vývaru
1 dl smetany
1 dl zakysané smetany
0,5 dl oleje
0,4 dl olivového oleje
2 PL hladké mouky
1 lžička mleté sladké papriky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na menší kousky, opečeme zprudka v kastrolu na oleji, přeložíme do misky a osolíme. V kastrolu s výpekem krátce orestujeme drobně nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou polovinu papriky, přisypeme mouku, mletou papriku a promícháme.

  2. Když začne mouka lehce pěnit, přimícháme studený vývar, dobře rozšleháme, přivedeme k varu, vmícháme smetany a povaříme. Omáčku rozmixujeme, přidáme maso se šťávou, kterou pustilo, a zvolna vaříme.

  3. Zbytek papriky a houby nakrájíme orestujeme na olivovém oleji a dusíme doměkka. Vmícháme nakrájenou jarní cibulku, směs přidáme do ragú a dosolíme. Jako přílohu podáváme bramborové špecle.

Poznámka od kuchařky

Recept na špecle: http://www.toprecepty.cz/recept/23175-bramborove-specle/

Zdroj: starý časopis Vlasta