Kuřecí quesadilla.

116
- reklama -

Suroviny
5 kusů

Směs na 5 kusů:
5 pšeničných tortill
4 masitá rajčata
15 dkg sýru Chedar
8 dkg slaniny
koriandr
2 velké červené cibule
olej
2 velké kuřecí prsní řízky
chilli nebo Tabasco
lžíce kysané smetany
Guacamole:
1 avokádo
bílá cibule
šťáva z 1/2 limetky
zelené Tabasco nebo Jalapeňo paprička
koriandr
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. GuacamoleAvokádo rozřízneme po délce a krouživým pohybem otočíme a vyndáme pecku, následně pokrájíte na menší kousky,zakápněte limetovou šťávu, jinak by zhnědlo. Pořádně promíchejte.

  2. Pak už jen přidáváme ostatní ingredience a samozřejmě ochutnáváme. Každý snese jinou pálivost.

  3. Směs do tortil:Kuřecí maso osolte, opepřete, okořeňte jakým chcete kořením a potřete olejem. Pokud pracujete uvnitř na sporáku, můžete si cibuli a slaninu nakrájet na malé kousky už teď předem.

  4. Na vypečeném tuku ze slaniny vše dozlatova orestujte a vyjměte.

  5. Otřete povrch pánve papírovým ubrouskem, na tortillu není potřeba olej. Položte placku na rozžhavený povrch a přidávejte všechny ingredience nakrájené na malé kousky.

  6. Přehrňte, opatrně obraťte a za 2 minuty je hotovo. Chedar musí být rozteklý a na tortile tmavá místa. Mně se to lépe konzumuje takhle vcelku, ale můžete quesadillu rozkrájet i na 3-4 trojúhelníky. Pak už jen lžíce tučné kysané smetany.