
Suroviny
5 kusů
- Směs na 5 kusů:
- 5 pšeničných tortill
- 4 masitá rajčata
- 15 dkg sýru Chedar
- 8 dkg slaniny
- koriandr
- 2 velké červené cibule
- olej
- 2 velké kuřecí prsní řízky
- chilli nebo Tabasco
- lžíce kysané smetany
- Guacamole:
- 1 avokádo
- bílá cibule
- šťáva z 1/2 limetky
- zelené Tabasco nebo Jalapeňo paprička
- koriandr
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
GuacamoleAvokádo rozřízneme po délce a krouživým pohybem otočíme a vyndáme pecku, následně pokrájíte na menší kousky,zakápněte limetovou šťávu, jinak by zhnědlo. Pořádně promíchejte.
-
Pak už jen přidáváme ostatní ingredience a samozřejmě ochutnáváme. Každý snese jinou pálivost.
-
Směs do tortil:Kuřecí maso osolte, opepřete, okořeňte jakým chcete kořením a potřete olejem. Pokud pracujete uvnitř na sporáku, můžete si cibuli a slaninu nakrájet na malé kousky už teď předem.
-
Na vypečeném tuku ze slaniny vše dozlatova orestujte a vyjměte.
-
Otřete povrch pánve papírovým ubrouskem, na tortillu není potřeba olej. Položte placku na rozžhavený povrch a přidávejte všechny ingredience nakrájené na malé kousky.
-
Přehrňte, opatrně obraťte a za 2 minuty je hotovo. Chedar musí být rozteklý a na tortile tmavá místa. Mně se to lépe konzumuje takhle vcelku, ale můžete quesadillu rozkrájet i na 3-4 trojúhelníky. Pak už jen lžíce tučné kysané smetany.