
Suroviny
2 velké
- 500 g kuřecích prsou
- (pár krát otočení čtyřbarevným mlýnkem Kotányi/ale postačí )
- mletý pepř
- (na marinádu)
- 100 ml pomerančové šťávy popřípadě postačí džus
- 3 lžíce tekutého medu
- 2 lžíce kremžské hořčice
- špetka práškové chilli(i méně-mě málem upadla huba)
- 2 větší snítky čerstvého rozmarýnu
- dále budeme potřebovat
- 1 lžičku vydloubnutého tuhého másla
- na ozdobu toco ladí do barev a chuti hotového pokrmu
- sůl (použijeme podle potřeby až na ugrilované maso na talíři)
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a prořízneme do tvaru motýlích křídel.
-
Po obou stranách posypeme pepřem z mlýnku, naložíme do marinády a necháme odpočinout.
-
Marinádu si připravíme tak, že džus promícháme s hořčicí, medem, chilli a snítky rozmarýnu.
Nejlépe po 3 hodinách(ale čím déle, tím lépe) maso z marinády vytáhneme, nožíkem seškrábneme zbytek marinády do nádobky a takto připravené maso položíme na předehřátou grilovací pánev. -
Pánev si před použitím potřeme ubrouskem, namočeným v oleji.
-
Opékáme z každé strany cca 4 minuty (záleží, jak silný kousek masa máme).
-
Mezitím si dáme do menšího kastrůlku rozpustit oříšek másla a k němu přidáme zbytek marinády. Přivedeme k varu a zredukujeme na hustější konzistenci.
-
Ugrilované maso servírujeme na talíři s oblohou dle svých chutí a přeléváme zredukovanou marinádou.
Poznámka od kuchařky
Tento můj první“grilovací experiment“ je věnován klučíkům adminům, za obdrženou překrásnou cenu, která u nás doma nebude zahálet:-) Kluci -díky!