Kuřecí prso se svěží omáčkou z čerstvých paprik

37
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 kuřecí prsa
2 cibule (střední)
6 ks čerstvých paprik (ne kápie)
rajčata (propasírovaná)
sušený česnek (trošičku na ovonění)
vývar (nebo kostka masoxu)
kysaná smetana
jíška světlá (nemusí být)
koření Pečené kuře
sůl
olej
pepř

Postup přípravy receptu

  1. 1.Kuřecí prsa překrojíme na menší díly, lehce osolíme a okořeníme kořením „Pečené kuře“.


    Zobrazit celý recept

  2. Na pánev dáme olej, rozpálíme a kuřecí prsa z obou stran opečeme jako minutku. Přendáme na talíř a udržujeme teplé.

  3. Nakrájíme 2 cibule na kostky a opečeme na pánvi do zlatohněda na výpečku, který zbyl po prsíčkách.

  4. 4.Papriky omyjeme a nakrájíme na kousky. Přidáme do pánve s cibulí, podlijeme decinkou vody a přidáme cca deci propasírovaných rajčat. Dusíme, až papriky změknou.

  5. 5.Poté směs přelijeme z pánve do hrnce a ponorným mixérem rozmixujeme dohladka. Já jsem ještě propasírovala přes jemné sítko. Přidáme 2 lžíce kysané smetany, vývar /cca půl litru – 1 litr/nebo vodu a kostku masoxu. Povaříme a okořeníme mletým pepřem, sušeným česnekem.

  6. 6.Na závěr můžeme lehce zahustit granulovanou jíškou, ale není potřeba. Záleží, kolik vody nebo vývaru jste do omáčky přidali.
    Příloha rýže, těstoviny, halušky, brambory i knedlík si dovedu představit.

Poznámka od kuchařky

Na zahradě máme spoustu paprik, tak jsem si řekla, že z nich vyzkouším tuto omáčku. Všem moc chutnala, je velice svěží, voňavá a lehce připomíná lečo. Tím, že je ta směs rozmixovaná, tak omáčka dostala jinou chuť.Je to zase trošku o něčem jiném 🙂