Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí prsa
- 2 cibule (střední)
- 6 ks čerstvých paprik (ne kápie)
- rajčata (propasírovaná)
- sušený česnek (trošičku na ovonění)
- vývar (nebo kostka masoxu)
- kysaná smetana
- jíška světlá (nemusí být)
- koření Pečené kuře
- sůl
- olej
- pepř
Postup přípravy receptu
-
1.Kuřecí prsa překrojíme na menší díly, lehce osolíme a okořeníme kořením „Pečené kuře“.
-
Na pánev dáme olej, rozpálíme a kuřecí prsa z obou stran opečeme jako minutku. Přendáme na talíř a udržujeme teplé.
-
Nakrájíme 2 cibule na kostky a opečeme na pánvi do zlatohněda na výpečku, který zbyl po prsíčkách.
-
4.Papriky omyjeme a nakrájíme na kousky. Přidáme do pánve s cibulí, podlijeme decinkou vody a přidáme cca deci propasírovaných rajčat. Dusíme, až papriky změknou.
-
5.Poté směs přelijeme z pánve do hrnce a ponorným mixérem rozmixujeme dohladka. Já jsem ještě propasírovala přes jemné sítko. Přidáme 2 lžíce kysané smetany, vývar /cca půl litru – 1 litr/nebo vodu a kostku masoxu. Povaříme a okořeníme mletým pepřem, sušeným česnekem.
-
6.Na závěr můžeme lehce zahustit granulovanou jíškou, ale není potřeba. Záleží, kolik vody nebo vývaru jste do omáčky přidali.
Příloha rýže, těstoviny, halušky, brambory i knedlík si dovedu představit.
Poznámka od kuchařky
Na zahradě máme spoustu paprik, tak jsem si řekla, že z nich vyzkouším tuto omáčku. Všem moc chutnala, je velice svěží, voňavá a lehce připomíná lečo. Tím, že je ta směs rozmixovaná, tak omáčka dostala jinou chuť.Je to zase trošku o něčem jiném 🙂