
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1 větší kuřecí prso
- 1 větší tvrdé jablko
- 4 šalotky
- několik plátků fenyklu
- máslo
- olej
- sůl, pepř
- 2 lístky sušené šalvěje
- citronová šťáva
Postup přípravy receptu
-
Jablko rozpůlíme, zbavíme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozehřejeme kousek másla a plátky jablek opékáme dozlatova. Těsně před dokončením přidáme několik plátků fenyklu, maličko v prstech rozemnuté šalvěje a necháme fenykl změknout.
-
Na druhé pánvi na kousku másla pomaličku zkaramelizujeme šalotky nakrájené nadrobno.
-
Na třetí pánvi na troše oleje připravíme kuřecí prso pokapané citronovou šťávou, osolené, opepřené, minutková příprava, čas dle velikosti prsa. Necháme chvíli odpočinout.
-
Podáváme na tenké plátky nakrájené prso, šalotky a jablka s fenyklem. Třeba s bagetkou.
Poznámka od kuchařky
Fotka je moje z Labužníka, recept volně upraven.
Kuchařka: Eja57









