- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 kuřecí prsa
- 6 plátků Schwarzwaldské šunky
- sůl a pepř
- olej + máslo
- Hermelín
- Brambory:
- 4 větší brambory uvařené ve slupce
- cibule
- pažitka
- česnek
- sůl
- olej
- Salát:
- směs salátů
- mrkev
- zálivka: citron, cukr, olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa rozkrojíme, aby vznikl větší plátek, přes folii zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, položíme na 3 plátky šunky a stočíme. Na pánvi rozpálíme olej s máslem a opečeme. Nakonec poklademe Hermelínem.
-
Brambory:
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme nakrájené brambory, osolíme, přidáme prolisovaný česnek a opečeme. Přidáme nasekanou pažitku a rozšťoucháme. -
Salát :
Salát smícháme se zálivkou z citronu, cukru a trošky olivového oleje. Promícháme a necháme přes cedník okapat.
Kuchařka: RubyRom